A fost lansat robotul inteligent ASUS Zenbo

Robotul inteligent Zenbo a fost lansat de ASUS  la Computex 2016 . Robotul  se poate misca independent si intelege comenzile vocale, fiind astfel un asistent in casa, interactiunea cu el fiind facila si distractiva. Zenbo este proiectat pentru a interactiona cu oricine, are capacitatea de a ajuta membrii in varsta ai familiei, se poate ingriji de sanatatea lor si ii conecteaza la stilul de viata digital. Deoarece este un asistent pentru acasa, ASUS Zenbo este capabil a furniza informatii in mod proactiv, amintind date si ore importante (programari la doctor, momentul in care trebuie administrat un anumit tratament, exercitiile fizice sau orice alta informatie care nu trebuie uitata).

Zenbo poate monitoriza situatiile de urgenta, ca de exemplu caderile accidentale si reactioneaza imediat, notificand telefonic membrii familiei. Atunci cand primesc mesajul, acestia pot interactiona de la distanta cu robotul si il pot trimite langa persoana in cauza, pentru a vizuala situatia cu ajutorul camerei incorporate robotului.

asus zenbo active   

Zenbo faciliteaza, prin utilizarea comenzilor vocale, o multime de actiuni in mediul online, cum ar fi:

- utilizarea retelelor sociale

- efectuarea de apeluri video

- cumparaturi online

- vizionarea de filme si emisiuni TV,etc.

Robotul ASUS poate contribui la educatia copiilor, distrandu-i cu jocuri interactive, povesti si aplicatii care le antreneaza gandirea logica si creativitatea. Fiind dotat cu difuzoare stereo de inalta calitate, Zenbo poate reda cantecele favorite ale copiilor si chiar poate sa danseze odata cu acestia. Robotul poate reda povesti astfel capteaza atentia copiilor in timpul zilei si ii ajuta sa adoarma seara.

Zenbo include o bogata biblioteca de povestiri care pot fi redate prin alegrea unei voci dintr-o  multitudine de voci instalate, in acelasi timp poate afisa pe ecran imagini pentru firul narativ sau poate controla nivelul de luminozitate din camera. Bagajul de cunostinte detinute de Zenbo este remarcabil, si consta in jocuri educative si o enciclopedie interactiva. 

Pe langa ajutorul pe care il ofera persoanelor varstnice si copiilor, robotul ASUS este util in casa, beneficiind de o multime de functii care usureaza viata familiei. Zenbo poate conecta si controla casele inteligente precum si dispozitivele electronice obisnuite, incluzand iluminatul, televizoarele, aparatele de aer conditionat si multe alte dispozitive. Locatarii din locuinta pot utiliza ecranul robotului pentru a vedea vizitatorii care suna la usa si sa deschida printr-o comanda vocala. Zenbo poate fi de ajutor si in bucatarie, poate citi retetele si poate function pe post de cronometru. Avand o camera video incorporata si abilitatiea de a se deplasa prin casa, Zenbo poate fi utilizat pe post de fotograf, captand momentele speciale. Atunci cand locatarii nu sunt acasa, robotul poate functiona ca si dispozitiv de supraveghere, accesibil de oriunde printr-o aplicatie.

Robotul ASUS suporta un numar mare de aplicatii personalizate ce pot extinde si mai mult functiile pe care le poate ideplini si capabilitatile robotului. Programul de dezvoltare pentru noul produs furnizeaza acces la functiile Zenbo SDK si o biblioteca de informatii necesare pentru cei ce doresc sa aduca la viata ideile creative. Mai mult decat atat, partenerii pot lucra impreuna cu ASUS pentru a construi un ecosistem robotic ce il va imbunatati pe ASUS Zenbo dar si vietile utilizatorilor. 

asus zenbo shy

 

 

Sunteți aici: Home Articole Articole A fost lansat robotul inteligent ASUS Zenbo