Sapphire placi video echipate cu nuclee grafice de ultima generatie

Dupa aproximativ 3 luni de la anuntarea lansarii placii grafice SAPPHIRE R9 290X Tri-x 8GB, placa video echipata cu nuclee grafice de ultima generatie si 8GB, modelul se bucura de o atentie deosebita in randul gamerilor pentru performantele oferite, acesta fiind disponibila la un pret mai redus datorita adoptarii Tri-X, cooler-ul special dezvoltat de la SAPPHIRE.

Sapphire R9 290 Vapor X

SAPPHIRE R9 290X Tri-X 8GB este bazata pe arhitectura interna GCN (graphics core next) de la AMD cu 2816 unitati de procesare stream si un engine imbunatatit de pana la 1020Mhz. Este echipata cu 8GB de memorie GDDR5 pe o magistrala de 512 bit iar acum prezinta overclocking din fabrica la 1375 MHz (5.5GHz efectiv) oferind o latime de banda mai larga fata de modelele precedente. Asamblata pe un pcb original SAPPHIRE, layout-ul este cuprins din 6 faze de alimentare cu pana la 240 wati (40 wati per faza) pentru perfomante maxime. Doi conectori cu 8 pini asigura energia necesara sistemului (pana la 375 wati inclusiv interfata PCI-express).

Cu suport pentru display-uri Ultra HD 4K și tehnologie AMD Eyefinity multi-screen, seria R9 290 maximizeaza experienta vizuala pentru lucru sau gaming cu imagistica superioara. Placa permite rularea celor mai noi si solicitante jocuri (din punct de vedere al placii video) fiind optimizata pentru un gameplay cursiv si ofera utilizatorilor o experienta captivanta. Placile grafice SAPPHIRE cu aceasta implementare se adreseaza in special utilizatorilor ce vor adopta noile monitoare Ultra HD 4K.

Sunteți aici: Home Articole Articole Sapphire placi video echipate cu nuclee grafice de ultima generatie