Intel a lansat gama de procesoare Intel Xeon D

Intel Corporation anunţa lansarea gamei de procesoare Intel Xeon D. Acestea sunt primele procesoare Intel Xeon de tip SoC (system-on-chip) din istoria companiei. Construite pe 14nm, noile produse combina performanta procesoarelor Intel Xeon cu dimensiunile si consumul redus de energie ale unui SoC.

Inmultirea numarului de dispozitive conectate duce la cresterea traficului de date, ceea ce implica cerinte mai mari pentru centrele de date si infrastructura de retea pentru furnizorii de servicii de tip cloud si telecomunicatii. Avand in vedere ca se doreste eficientizarea infrastructurii de retea si oferirea de noi servicii care sa genereze venituri, furnizorii trec la arhitectura Intel pentru a oferi solutiile tehnologice si consistenta necesara in centrele de date si retea.

Gama de procesoare Intel Xeon D ofera noi optiuni pentru nevoia tot mai mare de solutii de infrastructura cu consum redus de energie, extinzând tehnologia Intel de la centrele de date la retea. Acest lucru ofera furnizorilor un cost total de proprietate (TCO) scazut.

intel xeon d

"Cresterea numarului de dispozitive conectate si a cererii pentru servicii digitale au creat oportunitati pentru tehnologia informației", a declarat Diane Bryant, Vicepreședinte Senior si General Manager al Data Center Group in cadrul Intel. 

"Prin integrarea performantei procesoarelor Intel Xeon intr-un SoC cu consum redus de energie, oferim cea mai buna combinatie dintre cele doua optiuni si, in acelasi timp, le dam posibilitatea furnizorilor sa ofere noi servicii", mai spune Bryant.

"In calitate de cel mai mare furnizor de servicii de gazduire web din Europa, inovatia tehnologica este foarte importanta pentru succesul companiei", spune Robert Hoffmann, CEO al 1&1 Internet AG. "Ca parte a colaborarii cu Intel, analizam platformele bazate pe Intel Xeon D pentru a oferi o combinatie unica de performanta si eficienta cu primelor solutii Intel Xeon de tip SoC", mai spune el.

Sunteți aici: Home Articole Articole Intel a lansat gama de procesoare Intel Xeon D