ASUS a lansat monitoare IGZO cu rezolutie 4K

Tendinta 4K se face simtita nu numai in materie de televizoare ci si la monitoare: ASUS a lansat un nou monitor desktop, PQ321QE True 4K UHD, cu rezolutie Ultra HD (3840 x 2160 pixeli), echivalenta cu patru ecrane Full HD aranjate unul langa altul. PQ321QE dispune de un panou LED 4K Ultra HD (140 pixeli pe inch) avand diagonala de 31.5 inci si aspect 16:9, suporta culori RGB pe 10 biti.

ASUS PQ321QE True 4K UHD utilizeaza tehnologie de ultima ora IGZO (cu semiconductor din Indiu Galiu Oxid de Zinc) pentru stratul activ al panoului LCD, spre deosebire de monitoarele traditionale care utilizeaza siliciu amorf. Panourile IGZO suporta tranzistori mult mai mici fata de siliciu amorf, aceasta ca pixeli sa fie de dimensiuni reduse. Rezoluția de 3840 x 2160 pixeli este de patru ori mai mare fata de cea a unui ecran Full HD 1920 x 1080 pixeli.

Unghiurile de vizualizare de 176 de grade, atat in plan vertical cat orizontal, minimizeaza tranzitia culorilor pe ecran, in timp ce luminozitatea de 350cd/m² si timpul de raspuns de 8ms de la gri la gri asigura imagini dinamice, fluide.

Tehnologia IGZO permite reducerea consumului de energie in comparație cu siliciu amorf, precum si reducerea grosimii. Cu numai 35mm in cel mai gros punct, PQ321QE este cel mai subtire monitor 4K UHD disponibil in acest moment.

ASUS IGZO

Monitorul ASUS PQ321QE True 4K UHD integreaza DisplayPort si difuzoare stereo de 2W, inlaturand nevoia unui sistem audio desktop suplimentar. Pentru cazurile in care nu se dorește montarea sa pe perete, monitorul dispune de un stand cu ajustare pe inaltime, cu posibilitatea de rotire si inclinare.

Sunteți aici: Home Articole Articole ASUS a lansat monitoare IGZO cu rezolutie 4K