Lenovo a lansat in Romania primele sale laptop-uri cu ecrane tactile rabatabile 360 grade

Lenovo a lansat in tara primele sale laptop-uri cu ecrane tactile rabatabile la 360 de grade: doua gadget-uri din seria numita Yoga cu ecrane de 11,6, si de 13,3 inch precum si un terminal de business la care ecranul se pliaza spre spate, transformand laptop-ul in tableta. 

IdeaPad Yoga 13 permite o rotatie a monitorului de pana la 360 grade, aceasta miscare transforma laptopul intr-o tableta dintr-o miscare.Terminalul are procesor Intel Core de a treia generatie si dispune de ecran tacil, ruleaza Windows 8. Display-ul este de 13,3 inch, iar autonomia promisa este opt ore.

lenovo-idealpad-yoga-11

Varianta cu ecran mai mic, Yoga 11, este, potrivit celor  de la Lenovo, cel mai subtire PC multi-modal din lume, cu o grosime de 15.6 mm. Ecranul este de 11.6 inch, autonomia bateriei este de 13 ore iar procesorul este NVIDIA Tegra 3 - singurul procesor quad-core din lume pentru Windows RT, 

Ambele pot fi convertite in modul Stand pentru vizionarea filmelor si a fotografiilor, sau in modul Cort pentru jocuri sau videochat. Pretul IdeaPad Yoga 13 porneste de la 3.299 lei iar IdeaPad Yoga 11 este disponibil incepand de la 3.999 lei. 

ThinkPad Twist este un terminal la care monitorul se pliaza spre spate si transforma laptopul intr-o tableta. Convertibilul ThinkPad Twist de 12.5 inch are in variantele de echipare maxima procesoare Intelᅡ Core i7 din a treia  generatie, Windows 8 Pro, conectivitate 3G optionala, stocare pana la 500 GB sau 128 GB SSD, Si acest terminal are ecran tactil. Modelul va fi disponibil la preturi incepand de la 4.999 lei.

Lenovo este, conform companiei de cercetare Gartner, cel mai mare producator mondial de laptop-uri ca si volum, in timp ce IDC, care are un mod diferit de calcul, pune compania pe locul doi, foarte aproape de HP. In Romania Lenovo are o cota de 12,3% pe piata PC-urilor, ocupand locul trei. 

Compania chineza si-a inceput ascensiunea in 2005 cand a cumparat divizia de PC-uri a IBM, iar acum are vanzari mondiale de circa 8 miliarde dolari pe trimestru. Compania a intrat in ultimii ani si pe gama de produse mai scumpe, de business, iar in Rusia si cateva mari piete asiatice a intrat si cu smartphone-uri.

 

Sunteți aici: Home Articole Articole Lenovo a lansat in Romania primele sale laptop-uri cu ecrane tactile rabatabile 360 grade