Laptopul NovaGo de la ASUS, dezvoltat impreuna cu Microsoft si Qualcomm

ASUS a prezentat NovaGo, primul laptop din lume echipat cu procesor Snapdragon si cu conexiune Gigabit LTE. Avand autonomie de pana la 22 de ore, acesta le ofera utilizatorilor o noua experienta de operare, fiind intotdeauna gata de lucru, intotdeauna conectat. NovaGo este dezvoltat pe platforma Qualcomm Snapdragon 835 Mobile PC cu X16 LTE, are pana la 8GB RAM, stocare UFS 2.0 de 256GB si doua porturi USB 3.1 Gen 1 Type-A.

Directorul executiv ASUS, Jerry Shen, a prezentat laptopul ASUS NovaGo (TP370) in cadrul celui de al doilea Snapdragon Technology Summit din Maui, Hawaii. NovaGo este primul notebook din lume capabil de viteze Gigabit LTE pentru conexiuni mobile, oferind conectivitate permanenta. Laptopul convertibil este dezvoltat pe platforma mobila Qualcomm Snapdragon 835 si integreaza un modem Gigabit Snapdragon X16 LTE care ofera viteze de download superioare celor Wi-Fi de acasa. Autonomia laptop-ului poate creste pana la 22 de ore, asigurand un timp in standby de pana la 30 de zile.

In cadrul evenimentului, Jerry Shen a urcat pe scena alaturi de Vicepresedintele executiv Qualcomm Technologies, Cristiano Amon.“Astazi marcam inceputul unei noi ere a computerelor personale, iar ASUS este mandru sa deschida aceasta cale, alaturi de Qualcomm Technologies si alti parteneri, pentru a dezvolta mediul Windows ‘Always Connected’ pe PC-urile cu Snapdragon. ASUS NovaGo reinventeaza conceptul de portabil productiv si mereu conectat – fiind primul laptop din lume ce poate fi conectat oriunde, oricand, cu ajutorul noilor retele Gigabit LTE. Acesta functioneaza pana la 22 de ore cu o singura incarcare a bateriei, mai mult decat este necesar pentru o zi de lucru.” a declarat Jerry Shen.

Mereu gata de lucru. Autonomie de pana la 22 de ore

NovaGo are autonomie de pana la 22 de ore de redare video pentru o singura incarcare si poate rezista pana la 30 de zile in standby. Portabilul ofera o experienta de lucru extraordinara cu timp de raspuns scazut, similar cu cel al unui telefon inteligent. De exemplu atunci cand se afla in mod sleep, pornirea instant prin simpla apasare a butonului power inseamna revenirea imediata la filmul rulat sau la tabelul in lucru. Modul standby conectat asigura sincronizarea constanta a tuturor datelor in cloud, aflat  in modul sleep, NovaGo poate porni periodic pentru a verifica email-ul, notificarile si a executa diferite sarcini, astfel incat informatiile sa fie tot timpul actualizate.

NovaGo este un nou tip de laptop, el este conceput pentru utilizatorii avizati, utilizatori care apreciaza continuitatea conectivitatii si posibilitatile oferite de platforma mobila Snapdragon 835. Aceasta le ofera utilizatorilor o experienta superioara, conexiuni cu viteze uimitoare asigurand totodata o eficienta energetica ridicata.

Performanta fara compromis si o experienta Windows familiara

NovaGo se bazeaza pe puternica si eficienta platforma mobila Snapdragon 835, este echipat cu pana la 8GB de memorie RAM, 256GB (UFS 2.0) spatiu de stocare, doua porturi USB 3.1 Gen 1 Type-A si unul HDMI. UFS 2.0 este un nou standard de stocare flash, de ultima ora, cu viteze de pana la 1400Mbps, depasind cu mult stocarea SSD si eMMC. NovaGo dispune de Microsoft Windows 10 S astfel incat le oferia utilizatorilor o experienta de lucru familiara. Windows furnizeaza compatibilitate extinsa cu aplicatiile regasite in Windows Store pentru o experienta de lucru perfecta, incluzand suport pentru cele mai populare programe. In plus, fiecare aplicatie pentru laptopurile ARM cu Windows este verificata de Microsoft pentru compatibilitate, securitate si protectie, oferind cea mai sigura versiune Windows.

NovaGo integreaza un modem Snapdragon X16 LTE, modem cu viteza de download de pana la 1Gbps, superioare de la 3 pana la 7 ori  vitezelor medii broadband. Astfel un film de doua ore poate fi descarcat in aproximativ 10 secunde. Modemul asigura conectivitate la nivel global avand suport 4CA (4 LTE band aggregation) pentru diferite standarde. Patru antene asigura conectivitate ultrarapida in retelele celulare LTE Advanced Cat 16, in acelasi timp tehnologia Wi-Fi dual-band 802.11ac MU-MIMO furnizeaza viteze de pana la 867Mbps. SIM-ul integrat (eSIM) si suportul Nano SIM permite conectivitatea peste granite. eSIM este un chip integrat, care permite schimbarea operatorului fara inlocuirea cartelei SIM. Utilizatorii pot activa un plan de date local din Windows Store, imediat ce au ajuns in alta tara. Mai mult, datele trimise prin 4G si 5G sunt criptate, fiind mult mai sigure decat cele Wi-Fi publice. 

Arhitectura fara ventilator si platforma mobila Snapdragon 835 pe 10nm le-a oferit inginerilor ASUS posibilitatea mentinerii greutatii si a dimensiunii la minim. NovaGo cantareste 1,39 Kg si are un profil de 14,9 mm. Exteriorul NovaGo da senzatie premium, cu finisaje gri sablate si muchii stralucitoare.

Avand balama durabila,  ce se poate deschide la 360 de grade, NovaGo  ofera mai multa libertate utilizatorilor. Ecranul este sensibil la atingere si dispune de suport pentru ASUS Pen. Suportul sesizeaza pana la 1024 de niveluri de presiune, preluand nuanta fiecarei miscari.

asus novago

Ecranul NanoEdge cu diagonala de 13,3 inch al modelului NovaGo are o rama de numai 8,9mm, foarte subtire, carcasa este astfel mai mica decat cea a unui portabil standard de 13,3 inch. Acest design NanoEdge furnizeaza un raport impresionant ecran/corp de 78% si o arie vizuala mai mare. Ecranul Full HD dispune de un unghi larg de vizualizare de 178°, o acoperire de 100% din spectrul de culoare sRGB, tehnologie exclusiva ASUS Eye Care cu ASUS Splendid si tehnologie ASUS Tru2Life Video pentru a asigura efecte vizuale realiste, clare si vii.

 

Sunteți aici: Home Articole Articole Laptopul NovaGo de la ASUS, dezvoltat impreuna cu Microsoft si Qualcomm