ASUS Lyra - sistem Wi-Fi tri-band pentru intreaga casa

ASUS a lansat Lyra, acesta este un sistem Wi-Fi pentru intreaga cladire, sistem ce utilizeaza o tehnologie de retea avansata care elimina punctele moarte si care furnizeaza o acoperire fiabila si sigura in fiecare colt al cladirii.

Lyra poate avea pana la cinci huburi inteligente, haburi care incorporeaza antene si module Wi-Fi tri-band 802.11ac pentru a crea o singura retea Wi-Fi. Reteaua se organizeaza automat in vederea furnizarii de semnal stabil, fara intreruperi pentru fiecare dispozitiv, in intreaga cladire. Lyra permite legaturi fara intreruperi intre camere si etaje, conectând automat dispozitivele la semnalul disponibil cu cea mai mare putere, fara a fi necesara interventia utilizatorului.

Arhitectura retelei Lyra permite lucrul cu o frecventa dedicata de 5GHz, pentru a stabili conexiunile dintre huburi. Aceasta lasa libera o banda de 5GHz si una de 2.4GHz pentru conexiunile echipamentelor mobile, avand performante mai bune pentru multiple dispozitive si mai putina complexitate comparativ cu solutiile alternative.

Sistemul Lyra poate fi usor extins, fiind potrivit pentru aproape orice tip de cladire, fiind sclabil in functie de dimensiune. Designul circular este  elegant si discret. Sistemul beneficiaza de securitate ASUS AiProtection la nivel comercial si de aplicatia intuitiva ASUS Lyra pentru configurare si control. Lyra este o solutie potrivita, prietenoasa cu familia, solutie care poate conecta dispozitivele actuale care necesita o latime mare de banda. 

Lyra creeaza o retea pe intreaga suprafata a cladirii, acoperind pâna la 557 de metri patrati, cu un singur nume de retea (SSID) si conecteaza automat dispozitivele la hub, oferind cel mai bun semnal in timp ce se deplaseaza, in asa fel incat utilizatorii sa se bucure de acces la Internet din orice incapere.

ASUS Lyra elimina problemele de conectare  utilizând un standard Wi-Fi 802.11ac tri-band si mai multe huburi interconectate. Huburile comunica intre ele prin intermediul unei retele dedicate de mare viteza, de 5GHz, iar dispozitivele sunt automat conectate pe benzile ramase de 5GHz sau 2.4GHz, in functie de capacitatile dispozitivelor si de aglomerarea benzilor.

ASUS Lyra utilizeaza antene inteligente pentru organizarea automata a retelei de 5GHz, care conecteaza huburile si furnizeaza un nod de retea stabil si robust. Atunci cand un hub este mutat sau se adauga in reteaua Lyra, acest hub cauta automat semnalul de la alte huburi, determina directia celui mai bun hub (ca si semanl) si selecteaza cele mai bune doua antene inteligente. Acest sistem ingenios permite modelelor Lyra adaptarea la mediu, marind performanta Wi-Fi-ului.

ASUS Lyra beneficiaza de ASUS AiProtection, un sistem de securitate la nivel comercial, sustinut de Trend Micro Smart Home Network. Software-ul AiProtection integrat este complet gratuit pe intreaga durata de viata a produsului, permite actualizari automate gratuite.

AiProtection blocheaza amenintarile provenite de pe Internet, inainte ca acestea sa pentreze reteaua, iar daca un dispozitiv infectat este detectat in retea, AiProtection il blocheaza instantaneu si previne trimiterea oricarei informatii personale catre serverele malitioase. 

 asus lyra router

Principalele specificatii ASUS Lyra

    Antene: 7 interne (4 inteligente, 2 standard, una Bluetooth)

    Frecvente de operare: tri-band concurent: 2 x 5GHz / 1 x 2.4GHz

    Transfer date Wi-Fi:2.4GHz pâna la 400Mbps; 5GHz (1) pâna la 867Mbps;5GHz (2) pâna la 867Mbps

    Porturi I/O: hub primar: 1 x 1Gbps WAN, 1 x 1Gbps LAN; hub satelit: 2 x 1Gbps LAN

    Standarde de retea: IEEE 802.11a/b/g/n/ac, IPv4, IPv6

    Continut pachet: Trei huburi Lyra, Adaptor alimentare, Cablu retea RJ-45, Ghid de configurare rapida

    Dimensiuni: 15cm (diametru) x 4.5cm (inaltime)

Sunteți aici: Home Articole Articole ASUS Lyra - sistem Wi-Fi tri-band pentru intreaga casa