Noile procesoare AMD Ryzen

In urma a mii de ore de lucru desfasurate pe parcursul a patru ani de dezvoltare, AMD a lansat primele trei modele din asteptata gama de procesoare pentru desktop AMD Ryzen. Cererea mare pentru aceste procesoare a generat un record de pre-comenzi provenite de la peste 180 de parteneri pe parcursul saptamanii ce a precedat lansarea. Ryzen este primul procesor bazat integral pe arhitectura AMD “Zen”, care aduce performante multicore de lider pentru creatori de continut, gameri, precum  si pentru entuziasti.

“Lansarea Ryzen arata o noua atitudine, un AMD la capacitate maxima, care ofera produse uimitoare si inovatii in segmentul calculatoarelor cu performante ridicate,” a spus Lisa Su, presedinte si CEO, AMD. “Cu procesoarele desktop Ryzen 7, AMD ofera gamerilor PC, profesionistilor si entuziastilor atat performantele cele mai ridicate cat si cea mai buna eficienta pentru un procesor 8-core desktop PC.”

amd ryzen

In prezent sunt disponibile 3 modele de procesoare 8-core Ryzen 7. Incepand cu trimestrul 2, AMD va lansa modelele Ryzen 5 cu 6 respectiv 4 nuclee, iar apoi modelele Ryzen 3, create pentru aplicatii uzuale si avand performante ridicate. Toate procesoarele Ryzen beneficiaza de suport pentru infrastructura AM4, cu placi de baza disponibile produse de cei mai importanti producatori.

AMD a anuntat specificatiile pentru alte doua modele de procesoare, Ryzen 5 cu vaful de gama Ryzen 5 1600X care a demonstrat performante cu peste 60% mai ridicate comparativ cu varful de gama Intel Core i5 7600K in testele multi-threaded CPU.

Sunteți aici: Home Articole Articole Noile procesoare AMD Ryzen