Echipamente si componente IT

Top 5 - cele mai cele laptopuri din anul 2011

 

Mai jos prezentăm o listă descrescătoare cu 5 dintre cele mai importante calculatoare portabile din 2011. Clasificarea reflectă opiniile redactorilor Go4it.ro, pe care le impartasim cu rezerva ca ar putea fi diferită dacă ar fi realizată conform voturilor utilizatorilor.

 

1. Asus Zenbook UX31

Pentru cei care preferă laptopurile cu sistem de operare Windows nativ, Asus Zenbook UX31 este ultra-portabilul aproape perfect. Producătorul taiwanez oferă poate cea mai bună implementare de pe piaţă a noilor procesoare de la Intel. Noua serie Zenbook, formată din modelele de UX21 de 11.6" şi UX31 de 13.3", impresionează atât prin design, cât şi prin performanţele sale. Procesoarele ULV sunt combinate cu un SSD foarte rapid şi sunt momente în care nu-ţi vine să crezi că lucrezi pe un laptop cu o grosime de doar 17 mm. La toate acestea se mai adaugă funcţie Instant On, cu ajutorul căreia laptopul revine din modul Sleep în doar două secunde şi poate sta în acest mod timp de două săptămâni.

 

2. MacBook Air 11.6"

Se poate spune că MacBook-ul Air lansat anul acesta a fost precursorul ultrabook-urilor. Apple a reuşit să obţină o perioadă de exclusivitate pentru procesoarele de la Intel ce urmau să fie introduse pe noile laptopuri subţiri şi uşoare. MacBook-ul Air de 11.6" a devenit cel mai ieftin laptop de la Apple şi este considerat unul din cele mai bune ultra-portabile create vreodată. Touchpad-ul a fost uşor modificat, devenind mai silenţios, iar tastatura este acum iluminată. Utilizatorii pot alege între un CPU Intel Core i5 şi unul Core i7, ambele de tip ULV.

 

3. Sony VAIO Z

Dacă nu apăreau ultra-book-urile, Sony VAIO Z avea o şansă foarte mare să fie numit laptopul anului. Chiar şi aşa, el este un ultra-portabil impresionant, poate singurul care a venit cu o inovaţie reală pe piaţă în 2011. Producătorul a scos din carcasă placa video dedicată, care ar fi consumat mult şi ar fi necesitat o răcire mai mare. A pus-o într-un Power Media Dock pe care l-a conectat la laptop folosind tehnologia Light Peak de la Intel. În deplasare, utilizatorul are parte de performanţele excelente ale lui Core i7 dual core la 2,7 GHz şi ale unui SSD foarte rapid. La birou, placa video dedicată acordă asistenţa necesară.  

 

4. Samsung Seria 9

Samsung ne-a uimit când a prezentat la începutul anului un ultra-portabil de 17 mm grosime ce cântărea 1,3 kg. Seria 9 se dorea a fi un concurent direct cu noile MacBook-uri Air, fiind oferită în versiunile de 11.6" şi 13". Carcasa este construită în mare parte dintr-un metal folosit în industria aeronautică, iar porturile sunt ascunse în două zone laterale. Arată bine? Noi spune că da.

 

5. Lenovo ThinkPad X1

Ultra-portabilul Lenovo ThinkPad X1 a venit pe piaţă înaintea ultra-book-urilor, însă nu trebuie să-l considerăm un precursor al lor. Producătorul asiatic ce a preluat divizia de PC-uri de la IBM a creat un laptop subţire, uşor şi performant pentru segmentul business. Pentru rezistenţă a fost folosită fibra de carbon la construcţia carcasei, iar ecranul este protejat de Gorilla Glass. SSD-ul Intel din carcasă asigură performanţe excelente. Preţul lui Lenovo ThinkPad X1 este prohibitiv, dar el contează mai puţin în segmentul în care se plasează.

Sunteți aici: Home Echipamente si componente IT Articole Articole Top 5 - cele mai cele laptopuri din anul 2011