Echipamente si componente IT

VoiceGesture un instrument pentru a creste siguranta datelor biometrice

O serie de cercetari care exploreaza potentialul detectarii vietii pentru biometria vocii. Noi cercetări deefasurate la Universitatea de Stat din Florida și la Universitatea Rutgers exploreaza potentialul detectarii continue a vietii pentru biometria vocala pe dispozitive inteligente. Lucrarea incearca sa stabileasca un nou nivel de securitate pentru biometria vocală, deoarece tehnologia este deosebit de vulnerabila la falsificare prin atacuri de tip redare, potrivit cercetatorilor.

Verificare voce

Atacurile de tip redare (replay attacks),  incearca sa falsifice autentificarea, sa pacaleasca istemele de autentificare vocala utilizand un esantion biometric audio preinregistrat.

Cercetătorii au proiectat instrumentul de detectare a vietii care emite sunetul, numit VoiceGesture, instrument care sa poata functiona pe dispozitive inteligente precum smartphone-uri si difuzoare inteligente. Solutia isi propune sa distinga utilizatorii live de inregistrari. Tehnologia functionează utilizand gestul articular unic al unui utilizator atunci cand el vorbeste, o expresie de acces, precum si avansurile tehnologice hardware audio ale dispozitivelor inteligente.

Potrivit cercetatorilor, VoiceGesture nu necesita un hardware specializat, ci mai degraba functioneaza printr-un difuzor si un microfon disponibile pe dispozitivele inteligente care accepta intrarea vocala.

Sunteți aici: Home Echipamente si componente IT Articole Articole VoiceGesture un instrument pentru a creste siguranta datelor biometrice