Echipamente si componente IT

Procesoare Intel din generatia 11 Eight-Core Tiger Lake-H

Procesoarele Intel din generatia 11 Eight-Core Tiger Lake-H CPU rulează la 5,0 GHz.

Intel a facut o demonstratie cu un laptop bazat pe viitorul său procesor Tiger Lake-H cu opt nuclee, care funcționează cu pana la 5,0 GHz, dezvaluind in esenta unele dintre principalele puncte forte ale procesorului sau emblematic pentru notebook-uri. Computerele mobile bazate pe acesta vor intra pe piata in al doilea trimestru al anului 2021, a spus Intel.

CPU demo este probabil Core i9-11980HK, pe care Lenovo l-a listat deja, dar fara a dezvalui specificatiile sale. De aceasta data, Intel nu a dezvaluit nici ceasurile de baza ale procesorului si nici cate nuclee pot rula la 5,0 GHz, dar este evident ca vorbim despre mai multe nuclee.

Procesoare Intel generatia 11

Procesoarele Intel Tiger Lake-H sunt alimentate de pana la opt nuclee cu microarhitectură Willow Cove echipata cu pana la 24 MB de cache L3 si cu un nou controler de memorie DDR4. Noile procesoare au, de asemenea, numeroase imbunatatiri inclusiv 20 de benzi PCIe 4.0 pentru conectarea la cele mai recente GPU-uri si la SSD-uri de ultima generatie, precum si suport Thunderbolt 4 incorporat.

Pentru a demonstra capabilitatile procesorului Core i9 cu 8 nuclee / 16 fire „Tiger Lake-H”, Intel a folosit jocul de strategie in timp real Total War, care foloseste foarte mult procesoarele. Din pacate, nu se cunoaste ce GPU Intel a folosit pentru demonstratie sau dacă a fost un procesor grafic de notebook-uri discret sau GPU-ul Xe-LP integrat Intel. Deoarece laptopul avea cel putin un ecran de 15,6 inci, credem ca aceasta a fost utilizata o solutie grafica discreta.

Pe parcursul prezentarii, Intel a afirmat ca primele notebook-uri bazate pe procesorul Tiger Lake-H vor ajunge în trimestrul II 2021, dar nu a dezvaluit daca vor aparea la inceputul lunii aprilie sau la sfarsitul lunii iunie.

 

Sunteți aici: Home Echipamente si componente IT Articole Articole Procesoare Intel din generatia 11 Eight-Core Tiger Lake-H