Western Digital livreaza hard disk-uri ultraslim de 5mm

Western Digital intra si pe piata de dispozitive de stocare hibrid cu SSHD-ului ultraslim de 2,5 inch proiectat pentru Ultrabookuri si alte dispozitive ultrasim.

Totusi producatorul nu renunta la hard diskurile traditionale. SSHD-urile se vor comercializa ca parte a seriei Black, in acelasi timp hard disk-urile clasice se vor vinde sub denumirea Blue. Ambele masoara doar 5mm in inaltime si vor putea echipa chiar si cele mai subtiri modele de ultrabookuri.

 western digital.jpg

Western Digital a trebuit sa faca modificari serioase pentru a ajunge la aceste dimensiuni, ambele modele necesitand un conector proprietar, care alimenteaza dispozitivul si ofera o interfata SATA traditionala intr-un pachet cu dimensiuni reduse. Capacitatea de stocare a noilor dispozitive va fi de 500 GB.

SSHD-ul reprezinta varianta mai interesanta, intrucat beneficiaza de avantajele SSD-urilor si de cea a hard diskurilor, totul la un pret accesibil. 

Ambele dispozitive au viteze de rotatie de 5400 RPM, iar producatorul sustine ca sunt cu 10 procente mai silentioase decat dispozitivele concurente, care au aceeasi viteza. un avantaj suplimentar este greutatea, acestea cantaresc doar 74 de grame, cu 36 de procente mai usoare decat dispozitivele comparabile cu grosimea de 7mm.

 

Sunteți aici: Home Despre noi Articole Articole Western Digital livreaza hard disk-uri ultraslim de 5mm