Articole

NVIDIA lanseaza cel mai rapid procesor mobil - Tegra 4

 

NVIDIA lanseaza Tegra 4 - cel mai rapid procesor mobil, proiectat pentru a oferi performanta ridicata si durata de viata sporita a bateriei pentru tablete, dispozitive de gaming si sisteme de navigare.

Tegra 4 ofera un nivel de performanta grafica exceptional, web browsing rapid, noi capabilitati foto prin intermediul procesarii fotografice.

Procesorul Tegra 4, cunoscut sub numele  de cod “Wayne”, este dotat cu 72 de nuclee dedicate graficii, NVIDIA GeForce care ofera un spor de performanta de 6x, comparativ cu Tegra 3. Procesorul include prima implementarea a celei mai avansate arhitecturi ARM, denumita Cortex-A15, care asigura o viteza de web browsing the 2.6x mai mare si o performanta sporita pentru aplicatii.

Tegra 4 ofera suport si pentru standardul 4G LTE pentru voce si date, prin intermediul unui chipset optional, reprezentat de cea de a 5-a generatie de procesoare NVIDIA Icera i500. Mai eficient si avand 40% din dimensiunea unui modem traditional, i500 oferă o performanta de 4 ori mai mare în comparatie cu predecesorul sau.

 Tegra 4 ofera o putere de procesare mare si eficienta sporita pentru smartphone-uri, tablete, dispozitive de gaming, sisteme auto şi PC-uri”, a declarat Phil Carmack, senior vice-president Tegra business la NVIDIA. ”Noile functii Tegra 4, in special in zona de procesare foto, vor imbunatati o gama larga de produse, dar vor duce si la crearea unor noi produse interesante.”

Functie de procesare foto

Una dintre functiile cheie ale procesorului Tegra 4 este reprezentata de arhitectura de procesare foto, care ofera automat fotografii si video de tip HDR (high dynamic range) prin combinarea puterii de procesare oferite de GPU, CPU si de procesorul de imagine al camerei foto.

Functia HDR implementata in noul procesor Tegra ofera acestuia posibilitatea de a capta imagini realizate inclusiv cu flash, la o calitate asemanatoare celei percepute de ochiul uman – cu detalii atat in zonele luminoase, cat si in zonele intunecate.

Eficienta fara precedent

Proiectat pentru a oferi un maxim de eficienta, procesorul Tegra 4 include un nucleu de generatie nout, dedicat îmbunatatirii duratei de viata a bateriei în modul de folosire standard, alaturi de tehnologia PRISM 2, destinata reducerii consumului generat de backlight.

Tegra 4 consuma cu pana la 45% mai puţin fata de predecesorul sau, Tegra 3, in scenarii de lucru standard. In plus, acesta asigura pana la 14 ore de redare video HD pe telefoane.

Caracteristici principale:

* GeForce GPU cu 72 de nuclee

* Procesor quad-core cu arhitectură ARM Cortex-A15 CPU, plus a 2-a generatie de nucleu Battery Saver

* Arhitectura de procesare foto

* Suport LTE prin intermediul chipset-ului optional i500

* Suport pentru formatul video 4K.

 

 

 

 

Sunteți aici: Home