BenQ lanseaza proiectoare destinate utilizarii in incaperi mici si medii

BenQ, companie lider mondial pe piata de proiectoare cu tehnologie DLP, lanseaza in Romania proiectoarele MS616ST si MX618ST. Ele pot reda imagini 3D din orice sursa de semnal 3D si proiecteaza de la mica distanta. BenQ MS616ST si MX618ST beneficiaza de compatibilitate HDTV de 480i-1080p, tehnologiile DLP Link 3D si BrilliantColor.
 BENQ MX618ST
Ideale pentru incaperile mici si medii, modelele MS616ST si MX618ST redau imagini mari de la o distanta de proiectie redusa, la o calitate foarte buna, datorita luminozitatii de 2500, respectiv 2800 ANSI lumeni si a contrastului nativ de 13.000:1. Incorporeaza tehnologia SmartEco care asigura un consum de energie redus cu pana la 70% si o durata de viata a lampii de 6.500 de ore – in mod SmartEco, acestea pot fi utilizate pentru o perioada de 5 ani, perioada calculata la un regim de funcționare de 5 ore pe zi, 5 zile pe saptamana, 52 de saptamani pe an. Modul SmartEco ajusteaza automat puterea lampii in functie de continutul proiectat pentru maximizarea economiei de energie oferind cel mai bun contrast si luminozitate folosind minimum de energie necesara.
In modul Eco Blank, utilizatorii pot „inchide” imaginea atunci cand proiectorul nu este folosit pentru a reduce consumul de energie cu 70%. Daca proiectorul nu detecteaza o sursa de semnal pentru mai mult de trei minute, acesta intra automat in modul Eco Blank, eliminand consumul inutil de energie si prelungind in acest mod durata de viata a lampii.
Functia Auto Power Off permite proiectorului sa se inchida automat atunci cand nu detecteaza o sursa de semnal, oprind alimentarea proiectorului pentru a economisi energie. Cand proiectorul este inactiv, dar conectat la priza, puterea consumata este de sub 0,5W.
Modelele BenQ MS616ST si MX618ST proiecteaza imagini cu o diagonala maxima de 7,6 metri, la o rezolutie nativa SVGA (800×600), respectiv XGA (1024×768). Ambele modele sunt echipate cu un amplificator audio prin intermediul caruia semnalul audio poate fi redat din smartphone sau MP3 player direct in difuzorul de 10 W al proiectorului, chiar si cand proiectorul este in modul Stand By.
Proiectoarele detecteaza automat semnalul 3D din orice sursa, inclusiv HDMI 1.4a, si beneficiaza de funcțiile USB Reader si USB Display care ofera posibilitatea de a proiecta prin simpla conectare USB „plug&play”. Ambele modele au o greutate de 2,75 kg si meniu in limba romana.
Noile proiectoare sunt adresate clienților din segmentul de office si educatie precum si celor care isi doresc un produs pentru home entertainment, cu capabilitați multimedia avansate: Short Throw, intrari multiple, inclusiv HDMI 1.4a, USB Display/Reader, SmartEco, difuzor de 10 W. Cu ajutorul unui modul USB wireless si a aplicatiei QPresenter de pe iTunes, proiectoarele pot afisa imagini wireless direct de pe iPhone sau iPad.